Приключенията на Нотичка: Моцарт

Една музикална нота тръгва по следите на великите композитори и техните произведения, потънали в мъгла от модерни интерпретации. Името й е Нотичка, а по пътя й я води Принц Сол. Той вярва, че можем да открием великите композитори, само ако слушаме музиката им – истинска, така както те са я създали. Нотичка изживява вълшебни приключения в живия свят на класическите музикални творби и ги споделя със своите зрители – деца и техните родители. 

„Приключенията на Нотичка“ е поредица от музикално-образователни спектакли, предназначена за деца над 5 години. Целта й е да запознава малките зрители с най-значимите класически произведения и да възпитава у тях умението да се наслаждават на изпълненията на живо. В премиерния спектакъл Нотичка ще търси музиката на Волфганг Амадеус Моцарт. В пътешествието й са включени откъси от най-известните му творби – Симфония №40, Малка нощна музика, операта „Вълшебната флейта“. 

Музиката ще изпълни струнен квартет от брилянтни български музиканти – цигуларите Ивайло Данаилов и Веселин Димитров, виолистката Илина Илиева и виолончелистът Петър Кушлев. Ариите от „Вълшебната флейта“ са поверени на оперния дует Венера Мелеки и Георги Димитров. Актьорски състав: Марина Фърцова (Нотичка), Михаил Сървански (Сол Ключ). Драматург: Любомир Любенов. Режисьор: Людмила Стоин. Сценограф: Юлияна Войкова-Найман. 

Концертите „Приключенията на Нотичка: Моцарт“ ще се състоят на 21 април от 13:00, 16:00 и 18.00 часа и на 12 май от 11:00, 13:00 и 16:00 часа на сцената на „Топлоцентрала“ – София. 

 „Приключенията на Нотичка“ е наследник на поредицата „Концерти на възглавници“, която в продължение на 12 сезона радва хиляди семейства с богат избор от класически произведения, изпълнявани в непринудена обстановка на избрани сцени в няколко български града. Новата поредица е проект, продуциран от Sofia Art Institute. 

Scroll to Top